Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги какво мислите! Ангренажен ремък или ангренажна верига е по добре!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тази тема е заприличала на Общи приказки 2!

По-логичното заглавие на темата е избор на 155ца...
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

От къде тръгнахте и къде сте сега..ебаси
      АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
      FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Колеги темата я зададох с цел общи приказки. Затова нека всеки да си каже неговото мнение!

Comment

Здравейте колеги,

Аз съм вече от 8 месеца с моята 155-ца - Алфа 155 '94 1,7TS 8V. Все още съм нов с тази марка и модела, но определено започвам много да се привързвам. Невероятен звук на двигателя. Супер мъжкарска кола, говоря за 155. Красива. Има една много яка фразичка на английски, която много и отива - "Chick Magnet"

Иначе за верига или ремък - според мен веригата е със сигурност по здравата, по-лесна за поддръжка, по надеждна. Не знам долко двигателите с верига са пъргави и бързи и дали не отстъпват в това отношение на двигателите с ремък.

А за всички, които питаха за разход - моята е с обикновенна газова уредба и е следния:
          градско газ - 11
          извънградско - 8-9
          Съгласен съм с "vaklinator", че и да се кара пенсионерската с 90, разхода не пада почни никък. Така, че яко газ.

@vaklinator
          Когато взех моята незнам с какво масло беше. Карана бе само в Холандия. След като го смених сложих Selenia Gold 20K и наистина стана по шумна. Аз дори си помислих че нещо се е повредило, защото в началото беше по тиха. Но всичко си е наред.
          ALFA ROMEO 155 '94 1.7 TS 8V 115hp - EX
          Skoda Octavia I Tour '08 1.9 TDI 100hp

Comment

Първоначално публикувано от vladdas Покажи съобщение
            Здравейте колеги,....................

Когато взех моята незнам с какво масло беше. Карана бе само в Холандия. След като го смених сложих Selenia Gold 20K и наистина стана по шумна. Аз дори си помислих че нещо се е повредило, защото в началото беше по тиха. Но всичко си е наред.
            Такова масло няма има или голд или 20к но голд 20 к няма
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
              Такова масло няма има или голд или 20к но голд 20 к няма
              Прав си колега. Моя е грешката. Маслото е Selenia GOLD Synthetic 10w40. Аз сложих такова на моята Алфиетка. А вярно другото е само 20к. Нещо съм се объркал като съм писал поста предишният път. Като погледнах след това в колата се усетих.
              Едно въпросче свързано с това: като четох описанията на двете масла, когато си купувах, бяха абсолютно идентични. И двете (20К и ГОЛД) са трибазови синтетични, специално за инталинските марки, с единствената разлика, че 20к е само за бензинови двигатели, а ГОЛД става и за бензинови и за дизелови. И двете ги дават за по 15 000км с бензинови инжекциони. Но цената им е различна. 20к е с 8 лева по скапо.
              Някой може ли да каже някакви отзиви за двете. Дали 20к е по-хубаво, щом е по-скъпо?
              ALFA ROMEO 155 '94 1.7 TS 8V 115hp - EX
              Skoda Octavia I Tour '08 1.9 TDI 100hp

Comment

Ако и сложиш инжекциона газова уредба ще свалиш разхода с около 2 литра на 100 км.

Comment

Working...
                X